Fra snøkov til paradis

Nettet flommer over av filmsnutter av mildt sagt varierende kvalitet og som typisk viser slow mo av ørret som vaker, takes med trøkk, heroisk håving osv. Man kan fort bli litt lei av å se på klipp etter klipp som er så like, og man kan jo spørre seg hvorfor man selv bidrar til dette havet av diaré (fritt oversatt fra kultfilmen 'The Adventures of Ford Fairline')?


Våre filmer (og mange andres) viser jo ofte en middelmådig (i beste fall) mann som får en fisk i ny og ne. Og her skal det legges til at det meste av råmaterialet viser at vi ikke får fisk, at vi kroker busker og kratt, mister fisk ved håvkanten og annet drit. Det redigeres naturligvis bort, slik at det virker som at solen alltid skinner og at man alltid får fisk. Et slags selvportrett som skriker: Se så flinke vi er. Men det er altså langt unna sannheten! Så hvorfor lager man sånne filmer da?


Faktum er at det er moro å lage film. Så enkelt er det. Det er en måte å være kreativ på som appellerer til mange, på samme måte som fotografering (og strikking, spikking, kullstift tegning, quilting, grønnsaksdyrking og, ja du skjønner tegninga). Det å skape noe. Life is better when you make stuff var det noen som sa (antakelig på YouTube). Det er moro å redigere, sette klipp sammen, justere hvitbalanse, farger, skarphet, lyd, finne musikk osv.


Men så er det en liten terskel for å legge det ut. Ikke så lett for en introvert som undertegnede. Men hva er vitsen med å lage noe hvis man ikke kan vise det? Mange er ute etter anerkjennelse for jobben de gjør, enten det kommer i form av penger, gaver, groupies, eller en tommel opp (de tre første har det blitt fint lite av for oss i Utras). Ingenting galt i det, det er faktisk veldig lett å forstå! Men ikke noe av det vi gjør på Utras er for å høste anerkjennelse, få likes eller sole oss i berømmelsens glans. Vi reklamerer ikke, vi linker ikke, vi er ikke sponset og vi ber ikke om likes eller god omtale. Vi bare liker å gjøre det vi gjør!


Dette ble lengre enn langt, men det jeg egentlig ville si var at jeg har brukt tiden i 'isolasjon' til å gå gjennom opptak fra min siste fisketur og lime noen av dem sammen. Siden situasjonen er slik den er med mange som sitter hjemme nå i påsken, så passer jeg på å fylle på med mer dårlig film i jungelen der ute, så får folk noe å se på (og drømme?) seg til, midt oppe i den syke situasjonen vi nå er i. Eller man kan jo la være å se på hvis man vil det.


Flere episoder er klare, og her er første lille snutt. Den er nok preget av hastverksarbeid for å få den ferdig til påske, men jeg kan nesten love at de neste er betraktelig bedre (synes nå jeg i hvertfall). Faktum er at fisket ble riktig bra når det ble mørkt, og da er det som kjent ikke så veldig bra å filme. På dagen var det relativt tregt og 28 grader...


God påske!

You Might Also Like:
NyeUtrasForslag (9 of 16)
NyeUtrasForslag (15 of 16)
NyeUtrasForslag (6 of 16)
NyeUtrasForslag (3 of 16)
NyeUtrasForslag (5 of 16)

Har du noe på hjertet? Ris og ros? 

Search by Tags