Føkkings laksefiske

Laksefiske! Denne totalt ulogiske, tidkrevende, dyre og ofte altoppslukende aktiviteten som man enten elsker eller hater. Ofte forbundet med menn som ikke liker å bevege seg i oppoverbakke, som må ha tilgang på campingvogn eller hytte for å takle en fisketur, som mener at ei fluestang skal være minst 13 fot og som sjelden får fisk.

Samtlige i Utras fisker etter laks av og til. Noen mer enn andre. Tre i redaksjonen behersker fiske med tohånds (og da mener vi på den tøffe måten, med snake-rolls, snap-T, M og Z, Skagit og generell dryling av skyteklumper over til motsatt bredd) og enkelte fanger laks så sjelden at han nok må kalles en ekte laksefisker. Legg til at vedkommende har skaffet seg vadere med faste støvler. Og filtsåler.

Ekte laksefisker der altså.

Sondre og Alf er ikke laksefiskere. Førstnevnte fanger laks på alt fra stripende vulgataimitasjoner til navlelo-nymfer, og gjerne i vassdrag som ikke er definert som tilholdssted for anadrom fisk. Alf derimot, fisker målrettet etter laks med døddriftet tørrflue hvert år, selv om alle vet at laksen ikke spiser etter at den har gått opp i elvene. I flere elver i Finnmark deler de ut en ekstra side til fangstrapporten når Alf kjøper kort. I tillegg nekter han å røre fiskestenger som er lengre enn 8 fot. Som sagt, ikke en laksefisker.

Vi har forresten raljert over laksefiske før, her på Utras.

Så hva er egentlig greia med laksefiske?! Her er et lite klipp om nettopp det.

You Might Also Like:
NyeUtrasForslag (9 of 16)
NyeUtrasForslag (15 of 16)
NyeUtrasForslag (6 of 16)
NyeUtrasForslag (3 of 16)
NyeUtrasForslag (5 of 16)

Har du noe på hjertet? Ris og ros? 

Search by Tags