Få de største sjøørretene på flue i februar, mars og april!

Første del i en historie om hvordan få sjanse på de virkelige store sjøørretene i Nord-Norge (tidligere publisert på gamle utras.net).

Bilder og historie av Alf.

En stor ørret tar hareøre nymfe

Tommy legger ut et kast på 15 meter med et #5 flytesnøre og begynner å ta inn ei lita hareøre nymfe med rolig inntrekk og pauser underveis. En ørret på over 4 kg ser et lett bytte over seg og tar flua. På land kjennes det som at flua henger fast i noe, men idet Tommy strammer opp merker ørreten at dette er alvor og setter kursen rett ut fra land. Tommy kan ikke gjøre annet enn å forsøke å la løssnøret gli gjennom venstre hånd samtidig som han ber en bønn om at snøret som ligger i linekurven ikke skal usse seg. Idet snøret begynner å dras fra den vesle ørretsnella begynner han å tenke på om det var nok med 100m backing..

En normal fiskehistorie med stor fisk, men det uvanlige er at dette er februar i Troms, og fisket skjer på uvanlig stor sjøørret som går kloss i land.

Toppsesong for virkelige store sjøørreter som går nær land

De tidlige vintermånedene er toppsesong for fluefiske etter virkelig stor sjøørret. De største ørretene tåler saltvann bedre enn små, og går svært nært land for å beite på krill og andre krepsdyr. Krillen er egentlig hovedpersonen i denne historien. Dette er et lite rekelignde krepsdyr på 2-3cm som tidlig på vinteren begynner å trekke inn mot land for å bringe arten videre ut på våren. Det er nærmest gjennomsiktig hvit med markerte svart øyne, og tar etter hvert en svak rosa farge. På denne tiden svømmer det med langsomme bevegelser og med hode og øyne framover.

Hot-spots er der du finner Krill på denne tiden

Det er en ikke-så-godt bevart hemmelighet at kan få en fantastisk fiske på sjøørret i mellomklassen på 2-7kg (:-) i vintermånedene hvor det for alvor begynner å lysne, altså februar, mars og april. Det er allikevel ikke alle steder en kan oppleve slikt fiske. Det lønner seg å sjekke grunner nær dypere vann der du tror Krill kan trekke inn eller bli ført inn av havstrømmer. Det skader heller ikke med ferskvanns tilsig i nærheten Dersom du har mistanke om slike steder er det enkelt å sjekke dette, bare vad ut til knærne og ta deg tid å se ned i vannet. Du skal etter kort tid se ørsmå krepsdyr og /eller krill eller andre rekelignende byttedyr. Vannet skal se ut som en mellomting av gin og fiskesuppe, jo nærmere fiskesuppe jo bedre.

Tross været – kom deg ut og fisk

En annen stor fordel med å fiske så tidlig er at du er sikker på at det er sjøørret du finner så nær land. Ser du vakende fisk er saken klar; finn fram sjøørret utstyret og kom deg ut og fisk. I neste deler skal vi se litt på valg av fluer, fisketeknikk og utstyr for å takle vinteren og dette ekstrem-fisket.

Skitt fiske og neglesprett!

You Might Also Like:
NyeUtrasForslag (9 of 16)
NyeUtrasForslag (15 of 16)
NyeUtrasForslag (6 of 16)
NyeUtrasForslag (3 of 16)
NyeUtrasForslag (5 of 16)

Har du noe på hjertet? Ris og ros? 

Search by Tags