Alf´s streamerboks

I posten Flueboksorganisering for viderekomne (https://www.utras.net/single-post/2017/03/26/Flueboksorganisering-for-

viderekommende) lurte vi på om det finnes et flueboksnirvana. Her skal vi vise et trinn på den harde veien, nemlig streamerboksen. I Buddhistisk tankegang tilsvarer streamerboksen omtrent det å bli gjenfødt som gjødselsbille, men noen må jo være dette også. For å illstruere viser Utras Alfs's streamerboks.

La meg (Alf) innrømme det med en gang, jeg fisker med streamere. For å være mer eksakt husker jeg godt begge gangene; flomsommeren i 78 og Kolaturen i 96. På sistnevnte tur opplevde vi at bjørnebinna måtte forsvare bjørnehvalpene mot sultne ørreter på det som normalt ville vært tørt land. Under slike forhold kan det være godt å ha vodka (ingen navn nevnt, men det var Tommy) eller streamere å ty til.

Når man går til det skrittet å benytte «ørekyteimitasjoner» teller både mønster («match the hatch») og fisketeknikk. Jeg har fått fisk på streamer dead-drift, men best funker det å gi streamereren bevegelse. Dette kan en gjøre med å trekke i fluelina slik at streamerer beveger seg. Det som er enda viktigere er å avslutte inntrekket med et rullekast. Ofte følger fisk etter streameren mens den lurer på hvorfor en bunt med fjær beveger seg, men når «fjærene» forsøker å flykte pga rullekastet vil fiskensinstinkter ta over.

Etter mye prøving og feiling har jeg funnet fram til følgende mønster:

Krok: ja

Vinge: Noe slags fjær, hår eller andre lange fibre av et eller annet slag med en eller annen farge

Undervinge: Noe slags glitter, eksempelvis naboens juletre glitter som satt fast på grana han heiv ut når sommerferien startet

Kropp: Nei

Hode: Surr noe slags fjør, hår eller andre fibre med en eller annen farge rundt kroken helt framme. Da gjenstår det bare å ønske godt tørrfluefiske!

You Might Also Like:
NyeUtrasForslag (9 of 16)
NyeUtrasForslag (15 of 16)
NyeUtrasForslag (6 of 16)
NyeUtrasForslag (3 of 16)
NyeUtrasForslag (5 of 16)

Har du noe på hjertet? Ris og ros? 

Search by Tags