Vannet

Fluefiske betyr mye for mange. Fisken, gleden over å komme seg på tur, utstyret, naturen, følelsen av frihet, gode kompiser, bålkaffe og så videre. Noe av det beste med fluefiske er vannet. Og da kanskje et helt spesielt vann. Selve Vannet. Dette er vannet du helst holder for deg selv! Mange er på leiting etter det perfekte vannet hele sitt liv uten å finne det. Nå tror du selvsagt at det perfekte vannet ikke finnes. Tro om igjen!

Vannet finnes. Det er bare jævlig krevende å finne, og du må gå langt for å komme deg dit. Det har få, men store fisk, og det er vakkert. I tillegg er det ukjent, selv for den innvidde kjernen av fluefiskere. Et slikt vann er naturligvis ikke bare enkelt å finne.

Hemmeligvannet brukte Tommy over 10 fluefiskende år på å finne. Det er lite og intimt. Kanskje 7-8 gode fluekast på langs, og beskyttet av gammel furuskog og en og annen bjørk. Det er dårlig med teltplasser der, men i den sørvendte vika er det ei åpning mellom trærne, med en liten flate som er perfekt for et enmannstelt. Derfra er det heller ikke noe å si på utsikten. Siden vannet ligger en heftig marsj fra vei, så er det dårlige odds for at en skummel slukfisker eller umoralsk garnfisker finner frem.

Ørretene her er store. De liker å spise maur i teltbukta, og viser seg vanligvis mens man er i vedsankinga og fluestanga fortsatt ligger stangtuben. De er ekstremt skeptiske, selv til storørret å være, og stikker ofte når fluesnøret lander på vannet. De gangene Tommy nesten har fått kontakt, så har maurimitasjonen hans ligget og ventet på at fisken skal komme patruljerende. Da bruker de å stoppe opp, stige rolig mot flua for en inspeksjon, før de elegant svømmer videre. Store, kresne, arrogante, finspiste jævler. Tommy har aldri fått fisk i Vannet. Det nærmeste han har vært var en magisk kveld for noen år siden. Tommy jobbet denne fredagen, så han kom ikke frem til før litt over midnatt. Vinden hadde løyet, vannflata lå speilblank, og lyden av stillheten var mektig. Han satte seg ned på trestubbestolen han hadde lagd noen år tidligere, og speidet utover teltbukta etter vak. Lite skjedde den første timen. Men så bestemte både den minste og den største fisken seg for å vake. Normalt ser Tommy både 10 og 20 vak på en helg, men denne kvelden så han sikkert 50 vak på en drøy time. Tommy hadde funnet selve Vannet. Hemmeligvannet!

You Might Also Like:
NyeUtrasForslag (9 of 16)
NyeUtrasForslag (15 of 16)
NyeUtrasForslag (6 of 16)
NyeUtrasForslag (3 of 16)
NyeUtrasForslag (5 of 16)

Har du noe på hjertet? Ris og ros? 

Search by Tags