• Alf

Alf´s streamerboks


I posten Flueboksorganisering for viderekomne (https://www.utras.net/single-post/2017/03/26/Flueboksorganisering-for-

viderekommende) lurte vi på om det finnes et flueboksnirvana. Her skal vi vise et trinn på den harde veien, nemlig streamerboksen. I Buddhistisk tankegang tilsvarer streamerboksen omtrent det å bli gjenfødt som gjødselsbille, men noen må jo være dette også. For å illstruere viser Utras Alfs's streamerboks.

La meg (Alf) innrømme det med en gang, jeg fisker med streamere. For å være mer eksakt husker jeg godt begge gangene; flomsommeren i 78 og Kolaturen i 96. På sistnevnte tur opplevde vi at bjørnebinna måtte forsvare bjørnehvalpene mot sultne ørreter på det som normalt ville vært tørt land. Under slike forhold kan det være godt å ha vodka (ingen navn nevnt, men det var Tommy) eller streamere å ty til.

Når man går til det skrittet å benytte «ørekyteimitasjoner» teller både mønster («match the hatch») og fisketeknikk. Jeg har fått fisk på streamer dead-drift, men best funker det å gi streamereren bevegelse. Dette kan en gjøre med å trekke i fluelina slik at streamerer beveger seg. Det som er enda viktigere er å avslutte inntrekket med et rullekast. Ofte følger fisk etter streameren mens den lurer på hvorfor en bunt med fjær beveger seg, men når «fjærene» forsøker å flykte pga rullekastet vil fiskensinstinkter ta over.

Etter mye prøving og feiling har jeg funnet fram til følgende mønster:

Krok: ja

Vinge: Noe slags fjær, hår eller andre lange fibre av et eller annet slag med en eller annen farge

Undervinge: Noe slags glitter, eksempelvis naboens juletre glitter som satt fast på grana han heiv ut når sommerferien startet

Kropp: Nei

Hode: Surr noe slags fjør, hår eller andre fibre med en eller annen farge rundt kroken helt framme. Da gjenstår det bare å ønske godt tørrfluefiske!


0 visninger

Har du noe på hjertet? Ris og ros? 

Search by Tags
Please reload